Boka tid
Esha Katyayen, spesialist i periodonti hos Oris Dental, holder frem en modell av tenner for å vise hvordan tannkjøttsykdom i tannkjøttet påvirker munnen.

Tandköttssjukdom drabbar en av tre

Tandköttssjukdom är vanligare än många tror; nästan hälften av Sveriges befolkning får det under sin livstid, och många vet inte ens om det. Om du har en obehandlad sjukdom kan du riskera att tappa tänderna.
Tandläkare Egil pratar om tandrengöring

Tandrengöring – den enkla vägen till ett friskt leende

Vi har miljontals bakterier i munnen, och alla är inte lika lätta att ta bort med tandborste och tandtråd. Ju längre bakterier får verka desto svårare blir det att få bort dem. Därför är det viktigt att rengöra tänderna regelbundet hos tandläkaren eller tandhygienisten.
Undvik missfärgningar

Så undviker du missfärgade tänder

Undrar du varför dina tänder har blivit missfärgade, vad du kan göra för att få bort missfärgningen eller om tandkrämer som lovar att bleka dina tänder faktiskt fungerar? Då hittar du nog svaren här.

Munhälsa under graviditeten

Det händer mycket i kroppen under graviditeten. Förändringar i tandköttet och på tänderna kan orsaka oro, ofta helt utan anledning. Det mesta är antingen helt ofarligt, eller lätt att åtgärda själv.
Tandmodell

Tandäkarens råd mot dålig andedräkt

Även om dålig andedräkt är väldigt vanligt kan det vara irriterande och få dig att krypa ihop vid sociala sammankomster. Lyckligtvis finns det hjälp. Lär dig mer om orsakerna till dålig andedräkt här, och få tips på hur du blir av med problemet!

The Grand opening of Sweden

Fredagen den 8:e april var det dags för invigning av Oris Dental i Sverige, och startskottet på en mycket spännande tillväxtresa för tandvårdskoncernen som redan är störst i Norge. Under dagen bjöds det på utbildning inom yrket på Oris Academy i Högsbo för alla anställda. Med ett omfattande kursprogram både internt- och externt, är medarbetarna i absoluta centrum. På så sätt kan alla kliniker fortsätta att leverera tandvård och service i absolut världsklass.

Var inte rädd – vi tar hand om dig

Tandläkar- eller tandhygienistbesöket är för många förknippat med obehag. För vissa är det ren och skär skräck – tandvårdsfobi. Vi på Oris Dental Dagnelid har fokuserat på att erbjuda en mer avdramatiserad vård. Vi på Oris Dental Dagnelid får ofta här hur olik vårt väntrum är en vanlig tandläkarmottagning. I stället för sterila miljöer och … Continued
Fakta om tänder

Tandfakta – fakta om tänder

Vad består tänderna av och vad heter dem? Detta och mycket mer intressant fakta om tänder hittar du här. Och du… du behöver inte vara expert på tänder, det är vi på Falkenbergkliniken och vi tar hand om både dig och dina tänder. Tändernas uppbyggnad Tänderna består av en tandrot och en tandkrona. Tandkronan är … Continued
Tandläkare Marcus Dagnelid

När möjligheten att tugga och le är en mänsklig rättighet

Tänder som förlorats ska åtgärdas snabbt om möjligheterna finns. Och samtidigt skall patienterna ska få maximalt bidrag och skydd mot höga kostnader. Tandvårdsteamet på Oris Dental Falkenberg har lagt ribban högt, men efter över 30 års erfarenhet av lyckade operationer med korta väntetider har kundnöjdheten visat sig vara bästa tänkbara. Christian Stangenberg är tandläkare på … Continued

Ditt barns första tand

För många småbarn är tiden besvärlig då de ska få sina första tänder. Barnet kan exempelvis sova och äta dåligt samt få feber. Detta är något som passerar så fort tanden fått växt ut men tyvärr går många barn igenom denna process inför varje ny tand. Det finns dock barn som inte alls lider av besvär när de får sina första tänder då det är väldigt individuellt hur ett barn reagerar. Många upplever att barnets första två tänder är den svåraste tiden och att det blir lättare desto äldre de blir.

Såhär påverkas dina tänder under graviditet

Upplever du dina tänder som lite annorlunda under och efter graviditeten? Då är du inte ensam. Faktum är att det är extra bra att gå till tandläkaren/tandhygienisten medan du är gravid. Läs vidare för att ta reda på mer.