Boka tid

Tandreglering för barn är en mycket vanlig tandbehandling. I Sverige behandlas ungefär vart tredje barn med ortodonti. Särskilt för at förhindra en försämring av bettförhållanden där tänder växer snett.

När finns det behov för tandreglering för barn?

Ortodontisk behandling kan vara nödvändigt för att korrigera till exempel bettfel eller tänder som växer snett. Utöver de praktiska fördelarna med raka tänder kommer vi även att fokusera på att uppnå ett estetiskt tilltalande resultat under behandlingen.

När vi rekommenderar behandling med tandreglering hos de yngsta barnen är detta för att förhindra en försämring av bettförhållandena. Det är också lättare att undvika att dra permanenta tänder om behandlingen påbörjas i tid.

Bettfel är sällan något barn växer ur, och det är tyvärr vanligare att detta förvärras med åren.

Vid vilken ålder kan barn få tandställning?

Bland barn som behandlas med tandreglering är de allra flesta mellan 10 och 13 år, men tandreglering kan också behövas redan vid 7 till 9 års ålder. Vi uppmanar dig att fråga din tandläkare när det är lämpligt att påbörja en behandling.

Hur länge måste barnet ha tandställning?

Vi försöker alltid begränsa behandlingstiden så mycket som möjligt, samtidigt som vi är noga med att inte avsluta förrän vi uppnått ett fullvärdigt resultat av optimal kvalitet. Vanligtvis tar en ortodontisk behandling av barn från 1,5 till 3 år.

Varje barn bedöms av en specialist och ett behandlingsförlopp upprättas. Efter att denna bedömning är genomförd har du även en beräknad förväntad behandlingstid.

Kort väntetid

Få tid när det passar dig! Våra kliniker har långa öppettider och korta väntetider.

Trygghet

Lider du av tandläkarskräck? Misströsta inte, tillsammans hittar vi bra lösningar för dina behov.

Patientfokus

Från det ögonblick du går in, tills du lämnar kliniken gör vi allt för att du ska känna dig omhändertagen.

Boka tid för denna behandling

Klicka på ”BOKA TID”-knappen och välj din klinik.

Boka tid

Kliniker som erbjuder denna behandling